Rode Kruis verkoopt stickers
De veertiendaagse van het Rode Kruis loopt van donderdag 28 april tot zondag 15 mei. Traditioneel zullen de medewerkers van het Rode Kruis stickers verkopen op verschillende kruispunten in Herentals, in de winkelstraten, aan grootwarenhuizen en op de vrijdag- en zondagmarkt. Tijdens de veertiendaagse hangt het stadsbestuur Rode Kruisvlaggen aan alle vlaggenmasten op de Grote Markt.
 
 
Shop in Thals 
Op zaterdag 9 en zondag 10 april organiseren Thals vzw en het stadsbestuur opnieuw Shop in Thals. Shop in Thals geeft het startschot van het nieuwe modeseizoen. Er zijn tal van activiteiten in de winkelstraten, modeshows op de Grote Markt en een kleurwedstrijd. De Zandstraat en de Grote Markt tussen de Bovenrij en de Lakenhalzijn autovrij van vrijdag 8 april ’s morgens tot maandagavond 11 april.
 
Feestmarkten 
Elk jaar organiseert de Herentalse Marktvereniging verschillende activiteiten op de Herentalse markten. Op de vrijdagmarkt op 22 april en op de zondagmarkt op 24 april deelt de paashaas paaseitjes uit. Op vrijdag 8 juli vindt de jaarlijkse feestmarkt plaats met een wandelende robot, een levend standbeeld, ballonanimatie en de reus ‘Jef van de markt’.

Op de zondagmarkt van 18 september vindt de feestmarkt plaats in het teken van Dag van de Landbouw. Op vrijdag 2 december krijgt de vrijdagmarkt bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet die snoepjes en mandarijnen uitdelen. De kerstman doet zijn ronde op de zondagmarkt op 18 december. De kosten voor de organisatie van deze activiteiten zijn voor de rekening van de stadskas.
 

Historische fietstocht Morkhoven-Noorderwijk 
Ter ere van de inhuldiging van het Dorpshuis in Morkhoven op 8 mei, werkt de vzw Toerisme Herentals een nieuwe fietstocht uit. De fietstocht loopt door Morkhoven en Noorderwijk en zet het historische en culturele erfgoed in de kijker. De fietstocht kan zowel met als zonder een gids gereden worden. De stadsdrukkerij drukt de brochures.